Monday, August 05, 2013

Herculane – Arc peste timp



Nu foarte cu mult timp în urmă, pe 19 octombrie 2007, mă aflam în București, unde sentimente confuze create de rigorile slujbei și porniri salbatice de vietate prinsă în capcană, îmi creau stări melancolice, pentru perioade, ce-i drept, scurte de timp. Așa m-au prins acele vremuri, pline de optimism și așa, poate, mi-as fi dorit să se eternizeze. NU era o zi ca oricare alta. Trebuia să particip la un eveniment, care pentru mine avea o însemnătate aparte. Un prieten drag își lansa cartea, într-un cadru festiv, într-o atmosferă plăcută și invitați cu nume sonore, precum și profesioniști ai domeniului.

Nu am ajuns la timp, încurcat fiind de niște lucrări de ultim moment dar mai ales de greutatea cu care circuli folosind mijloace de transport în comun. Am beneficiat totuși de talentul oratoric al unor invitați dar și de imensa ocazie de a revedea un vechi prieten. Atunci am înțeles că lansarea unei cărți este un eveniment la fel de important ca și nașterea unui copil. Participă nu numai părinții dar și toți ceilalți care se bucură de venirea pe lume. Cititorul, turistul, noi toți ceilalți care de-a lungul timpului, ne vom intersecta traiectoriile și vom poposi pe meleagurile înconjurătoare localității Băile Herculane, vom putea să găsim în cartea” Herculane – Arc peste timp, 1896-2006, Turism și istorie la Băile Herculane”, completarea spirituală. Ce este mai frumos ca după o zi, în care băile termale și ascensiunea potecilor de munte au consumat în mare parte energia de dimineață, să ne așezăm și să descoperim, citind din această carte, că nu am fost singurii care ne bucurăm de aceste locuri.

Nu intenționez să scriu o recenzie, nu sunt calificat să o fac, dar vă recomand, dacă sunteți un iubitor de natură, un turist împătimit sau un profesionist în domeniul turismului să nu ratați achiziționarea  și a celui de-al doilea volum al cărții. Pentru noi toți ceilalți, care odată ajunși să vizităm locuri încărcate de istorie, reproducem sau poate doar aducem aminte copiilor noștri, de mituri, legende, istorioare sau povești, această carte ne poate ajuta să transformăm o excursie într-o călătorie magică în timp.

Pentru achiziționarea volumelor I și II cu autograful autorului vizitați  www.imshop.info .

Labels: